نگهداری مرغ پرورشی بومی نیازمند رعایت چندین نکته مهم است تا بتوانید محصولی سالم، با کیفیت و اقتصادی تولید کنید. در ادامه، به طور کامل شرایط و موارد لازم برای نگهداری مرغ بومی پرورشی را شرح میدهم:
نژادهای بومی مقاومتر در برابر بیماریها و شرایط محیطی هستند. بسته به هدف پرورش (گوشت، تخممرغ یا هر دو) نژاد مناسب را انتخاب کنید. برای راهنمایی درباره انواع نژاد های مرغ به مقالات قبلی ما یعنی معرفی انواع نژاد مرغ تخمگذار و معرفی انواع نژاد مرغ گوشتی مراجعه کنید.
محل باید در منطقهای با هوای معتدل و دور از آلودگیهای صنعتی باشد. زمین باید دارای زهکشی مناسب باشد تا از تجمع آب و رطوبت جلوگیری شود. بهتر است محل پرورش در معرض نور طبیعی قرار داشته باشد ولی از تابش مستقیم آفتاب در تابستان جلوگیری شود.
فضای کافی برای هر مرغ: حداقل 4-6 متر مربع برای هر 10 مرغ، بسته به نوع فعالیت (پرورش آزاد یا قفس)
ساختن سایبان یا سایهبان برای محافظت در برابر باد، باران و آفتاب شدید. استفاده از مواد مقاوم و ضدعفونیشونده برای ساخت دیوارها و کف. همچنین به این نکته توجه کنید که اگر فضای نگهداری مرغ ها به مقدار کافی نباشد، شروع به حمله کردن به یکدیگر می کنند و همدیگر را زخمی می کنند.
تهویه خوب برای کاهش رطوبت و جلوگیری از تجمع گازهای مضر مانند آمونیاک ضروری است. پنجرهها یا سیستمهای تهویه طبیعی یا مصنوعی باید به گونهای باشند که جریان هوا برقرار باشد.
نور کافی برای تحریک تولید تخممرغ و رشد سالم مرغها ضروری است؛ معمولاً ۱۲ تا ۱۴ ساعت نور روزانه کافی است.
آب باید تمیز، بدون آلایندهها و تغییرات دما باشد. سیستم آبرسانی باید تمیز نگه داشته شود تا از انتقال بیماری جلوگیری شود.
باید محل نگهداری مرغ ها به صورت منظم از فضولات، کثیفیها و آفات مانند کنهها یا حشرات مضر پاکسازی شود.
همچنین باید به صورت دورهای تجهیزات، قفسها و محیط اطراف ضد عفونی شود. اگر هم نیاز شد میتوانید از کودهای حیوانی(مرغ ها) برای کشاورزی استفاده کنید.
باید وضعیت سلامت مرغها همه روزه بررسی گردد. همچنین نظارت بر رفتار طبیعی مرغها لازم است.
در این مقاله از مرغبازار به نکات مهم در نگداری مرغهای پرورشی پرداختیم. امیدورام این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر پیشنهاد انتقاد یا نظری دارید با ما به اشتراک بگذارید.